הסיבות האפשריות להתמצקות מהירה מדי של הבלילה בזמן ההכנה

בהכנת סבונים המון דברים יכולים להשתבש בדרך, הכי חשוב להבין את הסיבה וללמוד מהטעויות

אני אוהבת לעבוד עם בלילה דלילה, מה שמאפשר לי יותר זמן תמרון, ומקום לעצב בצורה יותר חופשית את הסבונים שלי. לפעמים קורה שהסבון מאיץ ומגיע לעקבות ובלילה סמיכה מדי מהר מדי.
אלו חלק הסיבות האפשריות לכך:

בלילה שהתמצקה מהר מדי

ערבוב יתר עם הבלנדר מוט:
קשה לפעמים לדעת מתי מגיע השלב בו הבלילה מגיע לעקבות מלאות, לכן אני ממליצה לערבב בתחילה את הבלילה עם מטרפה, בהמשך לערבב 20 שניות עם הבלנדר מוט ושוב עם המטרפה, הדרך הבטוחה לבדוק אם הבלילה מאוחדת מספיק  היא כשהשמן לא צף מעל פני המים.

קחו בחשבון שבהמשך תערבבו את הבלילה שוב על מנת להוסיף את השמנים האתריים והצבעים, כך שתהיה לכם הזדמנות נוספת לערבב מעט יותר את הבלילה במידת הצורך.

 

כמות מים קטנה מדי במתכון:

לפני הכנת הסבון בדקו שוב אם חישבתם נכון את כמות המים במתכון.
במידה ואתם מתכננים לעשות עיצובים וערבולים בדוגמה של הסבון, רצוי להשאיר את הכמות המים ב 38% מהשמן או מקסימום 35%.
רק במידה ויש לכם כמות גבוהה של שמנים נוזליים כמו שמן זית או שקדים ואינכם מעוניינים בעיצובים מיוחדים ממליצה לעשות הנחת מים עד 30-33%.

טמפרטורת השמנים:

אם טמפ. האיחוד נמוכה מדי השמנים המוצקים (חמאת קקאו, חמאת שיאה, שמן קוקוס) חוזרים למצב הצבירה המוצק שלהם מה שגורם לבלילת הסבון להתמצק מהר מדי.

 אפשרות נוספת היא במידה והשמנים חמים מדי בזמן האיחוד, הדבר גורם להאצה בתהליך ההכנה  וזרוז עקבות

ניתן לעבוד בטמפרטורה די גמישה, אבל אם אתם חדשים בהכנת סבון כוונו לעבוד בטמפ. של 35-38 מעלות ובהפרש של עד 5 מעלות בין המים לשמנים

 

ערבוב סבון עם מטרפה
ערבוב עם מטרפה למניעת ערבוב יתר

שמנים אתריים וריחות פרגיירנס:

חלק מהשמנים האתריים והריחות גורמים להאצה והתמצקות מהירה של בלילת הסבון, כלומר בהוספה שלהם הבלילה נהית מוצקה מהר מדי.
לכן לפני שאתם רוכשים ריחות חדשים או שמנים אתריים, קראו עליהם ובדקו אם יש להם תכונות של האצת העקבות. ממליצה גם לנסות להכין איתם סבון בפעם הראשונה בכמות קטנה כדי לבדוק את התגובה שלהם עם הבלילה.

סוגי השמנים במתכון:

מתכון שיש בו אחוז גבוה של שמנים מוצקים או קשים יגיע לעקבות מהר מדי.

במידה ותרצו להכין סבון עם עיצובים וסלסולים השתמשו באחוז גבוה יותר של שמנים נוזליים מאשר השמנים המוצקים ביחס של 40:60 לפחות