משלוח חינם לנקודת איסוף ברכישה מעל 300 ש"ח

הכל על סבונים טבעיים מוצקים

ייבוש ואחסון הסבונים הטבעיים

ייבוש ואחסון הסבונים הטבעיים

כשמסתיימת החוויה של הכנת הסבונים, אחת השאלות שאני נשאלת הכי הרבה בסוף הסדנה היא איך ואיפה כדאי לשמור את הסבון עד שיהיה מוכן לשימוש. סבון טבעי שמוכן בשיטה הקרה או...

קרא עוד ←

למה סבון טבעי צריך זמן הבשלה?

למה סבון טבעי צריך זמן הבשלה?

אם אתם מכינים סבונים בעצמכם בטח כבר ידעתם שסבון טבעי שעשוי משמנים וסודה קאוסטית מצריך הבשלה של לפחות 4-6 שבועות (סבון משמן זית בלבד מצריך הבשלה אפילו של 6 חודשים!)...

קרא עוד ←

הכנת סבון בשיטה הקרה או סבון בשיטה החמה?

הכנת סבון בשיטה הקרה או סבון בשיטה החמה?

קיימות 2 שיטות עיקריות להכנת סבונים מוצקים, סבון שנעשה בשיטה הקרה וסבון שנעשה בשיטה החמה, אז איזה שיטה עדיפה?  איזה סבון יותר איכותי בשיטה הקרה או החמה? יש הרבה משותף...

קרא עוד ←

להכין סבון טבעי עם פילינג

להכין סבון טבעי עם פילינג

כדי לשמור  על עור חלק כדאי לכם להשתמש בסבון טבעי עם פילינג כפעם בשבוע, הפילינג מסיר שומן מיותר ועור מת ומאפשר לקרם הלחות ולחומרי ההזנה שבו להיספג בעור ביתר קלות...

קרא עוד ←

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

חלק מאוד משמעותי בסדנאות שלי אני משקיעה בלימוד של חישוב מתכונים עם מחשבון הסבון, אני כבר הבנתי שלהכין סבונים מבלי לדעת לחשב מתכונים במחשבון סבון זה כמו לנהוג מבלי לדעת...

קרא עוד ←

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

אחת ההנאות הגדולות בהכנת סבונים טבעיים מוצקים הוא הריח הנהדר שנותנים השמנים האתריים לסבון. זאת חוויה מיוחדת להסתבן בסבון שמכיל שמנים אתריים טבעיים. סבון טבעי מהווה סביבה מאתגרת לשמנים אתריים, הטמפ....

קרא עוד ←

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

שומן חופשי בסבון (Superfat) הוא שמן שנשאר כשמן ולא הופך לסבון בתהליך ההכנה. למה בכלל להשאיר שומן חופשי בסבון? אם כל טיפת שמן תהפוך לסבון, מעבר לניקוי הלכלוך לא תהיה...

קרא עוד ←

יתרונות וחסרונות בכמויות המים במתכוני הסבון

יתרונות וחסרונות בכמויות המים במתכוני הסבון

מים וסודה קאוסטית הם מרכיבים חיוניים בהכנת סבון טבעי, מים (או כל נוזל אחר שמכיל מים) משמשים לפירוק הסודה הקאוסטית כך שתוכל להקשר עם השמנים כדי להתחיל בתהליך הפיכת השמן...

קרא עוד ←