הכל על סבונים טבעיים מוצקים

להכין סבון טבעי עם פילינג

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

להכין סבון טבעי עם פילינג

כדי לשמור  על עור חלק כדאי לכם להשתמש בסבון טבעי עם פילינג כפעם בשבוע, הפילינג מסיר שומן מיותר ועור מת ומאפשר לקרם הלחות ולחומרי ההזנה שבו להיספג בעור ביתר קלות ויעילות. גרגירי פילינג דקים מתאימים לעור הפנים העדין וגרגירי הפילינג הגדולים יותר מתאימים לשאר הגוף, במיוחד לאזורים יבשים ומחוספסים כמו המרפקים וכפות הרגליים. בסבון ניתן להוסיף סוגים שונים ומגוונים של פילינג, הדרך הכי טובה לבחור איזה סוג פילינג אתם אוהבים בסבון שלכם היא להתנסות. פילינג מסייע לגוף לנקות את הרעלים על ידי גירוי מערכת הלימפה, מערכת הלימפה מגורה מהפילינג וכתוצאה מכך מסייעת לגוף לנקות בצורה יעילה רעלים ופסולת, התוצאה היא מרקם עור...

קרא עוד →

כל העובדות על סודה קאוסטית בסבון הטבעי

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

כל העובדות על סודה קאוסטית בסבון הטבעי

 

קרא עוד →

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

חלק מאוד משמעותי בסדנאות שלי אני משקיעה בלימוד של חישוב מתכונים עם מחשבון הסבון, אני כבר הבנתי שלהכין סבונים מבלי לדעת לחשב מתכונים במחשבון סבון זה כמו לנהוג מבלי לדעת את חוקי התנועה. הכנת סבונים טבעיים כרוכה בקצת הבנה של הכימיה של הסבון אבל בהחלט לא משהו מסובך ולא צריכים להיות מדענים כדי להבין וללמוד לחשב את המתכונים שלכם בעצמכם. כאשר מערבבים חמאות ושמנים טבעיים עם סודה קאוסטית ומים בתנאים המתאימים מתרחש תהליך שנקרא סבוניקציה ושלושת המרכיבים הופכים לסבון! חישוב מדוייק של החומרים במתכון כמות הסודה הקאוסטית  חמאות ושמנים שונים דורשים כמויות שונות של סודה קאוסטית בכדי להפוך אותם לסבון....

קרא עוד →

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

אחת ההנאות הגדולות בהכנת סבונים טבעיים מוצקים הוא הריח הנהדר שנותנים השמנים האתריים לסבון. זאת חוויה מיוחדת להסתבן בסבון שמכיל שמנים אתריים טבעיים. סבון טבעי מהווה סביבה מאתגרת לשמנים אתריים, הטמפ. הגבוהה של הסבון יחד עם ph  גבוה גורם לריח להתנדף ולהעלם. אז איך בכל זאת נכין סבון בריא שגם מריח טוב לאורך זמן? שימוש בסוגי חימר שונים על מנת לעגן את הריחות של השמנים האתריים: לחימר ובעיקר חימר קאולין יש יכולת לספוח ולשמר את הריחות של השמנים האתריים בסבון, ערבבו מראש את החימר והשמן האתרי עד לספיגה מלאה והוסיפו לסבון בזמן הטרייס. הכמות המומלצת לחימר היא חצי כפית – כפית...

קרא עוד →

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

שומן חופשי בסבון (Superfat) הוא שמן שנשאר כשמן ולא הופך לסבון בתהליך ההכנה. למה בכלל להשאיר שומן חופשי בסבון? אם כל טיפת שמן תהפוך לסבון, מעבר לניקוי הלכלוך לא תהיה בו בכלל הזנה מה שיכול לגרום לתחושה של יובש בעור, בסבון שהשאירו בו שומן חופשי, מולקולות קטנות של שמן נלכדות בין מולקולות הסבון ואלו מועברות לעור בזמן השימוש בו, זה גם מה שמעניק לעור את ההזנה ונותן הרגשה של עור רך ונעים. סיבה נוספת להשארת שומן חופשי בסבון היא כדי להוריד את הסיכון שבסבון יהיה עודף סודה קאוסטית. אם נחשב במתכון כמות סודה קאוסטית מדוייקת לכמות השמן כך שהיא תהפוך...

קרא עוד →