הכל על סבונים טבעיים מוצקים

כל העובדות על סודה קאוסטית בסבון הטבעי

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

כל העובדות על סודה קאוסטית בסבון הטבעי

 

קרא עוד →

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

מה זה מחשבון סבון ולמה צריך אותו?

חלק מאוד משמעותי בסדנאות שלי אני משקיעה בלימוד של חישוב מתכונים עם מחשבון הסבון, אני כבר הבנתי שלהכין סבונים מבלי לדעת לחשב מתכונים במחשבון סבון זה כמו לנהוג מבלי לדעת את חוקי התנועה. הכנת סבונים טבעיים כרוכה בקצת הבנה של הכימיה של הסבון אבל בהחלט לא משהו מסובך ולא צריכים להיות מדענים כדי להבין וללמוד לחשב את המתכונים שלכם בעצמכם. כאשר מערבבים חמאות ושמנים טבעיים עם סודה קאוסטית ומים בתנאים המתאימים מתרחש תהליך שנקרא סבוניקציה ושלושת המרכיבים הופכים לסבון! חישוב מדוייק של החומרים במתכון כמות הסודה הקאוסטית  חמאות ושמנים שונים דורשים כמויות שונות של סודה קאוסטית בכדי להפוך אותם לסבון....

קרא עוד →

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

איך להכין סבון עם ריח שנשמר לאורך זמן?

אחת ההנאות הגדולות בהכנת סבונים טבעיים מוצקים הוא הריח הנהדר שנותנים השמנים האתריים לסבון. זאת חוויה מיוחדת להסתבן בסבון שמכיל שמנים אתריים טבעיים. סבון טבעי מהווה סביבה מאתגרת לשמנים אתריים, הטמפ. הגבוהה של הסבון יחד עם ph  גבוה גורם לריח להתנדף ולהעלם. אז איך בכל זאת נכין סבון בריא שגם מריח טוב לאורך זמן? שימוש בסוגי חימר שונים על מנת לעגן את הריחות של השמנים האתריים: לחימר ובעיקר חימר קאולין יש יכולת לספוח ולשמר את הריחות של השמנים האתריים בסבון, ערבבו מראש את החימר והשמן האתרי עד לספיגה מלאה והוסיפו לסבון בזמן הטרייס. הכמות המומלצת לחימר היא חצי כפית – כפית...

קרא עוד →

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

איך לחשב שומן חופשי בסבון?

שומן חופשי בסבון (Superfat) הוא שמן שנשאר כשמן ולא הופך לסבון בתהליך ההכנה. למה בכלל להשאיר שומן חופשי בסבון? אם כל טיפת שמן תהפוך לסבון, מעבר לניקוי הלכלוך לא תהיה בו בכלל הזנה מה שיכול לגרום לתחושה של יובש בעור, בסבון שהשאירו בו שומן חופשי, מולקולות קטנות של שמן נלכדות בין מולקולות הסבון ואלו מועברות לעור בזמן השימוש בו, זה גם מה שמעניק לעור את ההזנה ונותן הרגשה של עור רך ונעים. סיבה נוספת להשארת שומן חופשי בסבון היא כדי להוריד את הסיכון שבסבון יהיה עודף סודה קאוסטית. אם נחשב במתכון כמות סודה קאוסטית מדוייקת לכמות השמן כך שהיא תהפוך...

קרא עוד →

יתרונות וחסרונות בכמויות המים במתכוני הסבון

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

יתרונות וחסרונות בכמויות המים במתכוני הסבון

מים וסודה קאוסטית הם מרכיבים חיוניים בהכנת סבון טבעי, מים (או כל נוזל אחר שמכיל מים) משמשים לפירוק הסודה הקאוסטית כך שתוכל להקשר עם השמנים כדי להתחיל בתהליך הפיכת השמן לסבון בתהליך שנקרא סבוניקציה (soapnification). בתהליך ייבוש הסבון, חלק מהמים מתאדים ויוצרים סבון קשה ועמיד לאורך זמן, כמות המים אותם מוסיפים לסבון תלויים במתכון שמחשבים במחשבון הסבון. ניתן לבחור ולהשתמש בפחות מים ממה שנדרש במתכון המקורי מה שנקרא "הנחת מים" במתכון. קיימים יתרונות רבים בהפחתת כמות המים בסבון: כשנשתמש בפחות מים הסבון יתמצק ויתקשה מהר יותר ויהיה יותר קל יותר להוציא אותו מהתבנית שימוש בפחות מים מקצר את זמן התמצקות...

קרא עוד →