משלוחים חינם לנקודת איסוף בהזמנה מעל 300 ש"ח

ייבוש ואחסון הסבונים הטבעיים

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

כשמסתיימת החוויה של הכנת הסבונים, אחת השאלות שאני נשאלת הכי הרבה בסוף הסדנה היא איך ואיפה כדאי לשמור את הסבון עד שיהיה מוכן לשימוש.

סבון טבעי שמוכן בשיטה הקרה או בשיטה החמה יהיה מוכן לשימוש רק לאחר 4-6 שבועות, כאן תוכלו לקרוא למה סבון טבעי צריך זמן הבשלה?

מה חשוב לשים לב ביבוש הסבונים שלכם?

1. בתקופת יבוש הסבונים חשוב להשאיר את הסבון במקום מאוורר, וקריר ללא שמש ישירה, על מנת לאפשר לכל עודפי המים להתאדות ולסבון להתקשות.

2. אין הרבה הבדל בין כל המקומות בהם ניתן לייבש סבון, אפשר להניח את הסבון על מדף, עץ או נירוסטה, חשוב להניח את הסבון כשהוא עומד ולא שוכב, במרווחים בין הסבונים, ולוודא שהם לא נוגעים אחד בשני כדי לאפשר זרימת אוויר והתאדות המים העודפים שבסבון.

3. רצוי לשים פתק קטן עם פרטי הסבון החתוך, זמן יצור ופרטים על הסבון.

4. שימו לב שיבוש סבונים עם ריחות שונים בסמיכות אחד לשני יכול לגרום לערבוב הריחות.

5. זמן ההבשלה מתחיל מרגע החיתוך של הסבונים ולא מיום הכנת הסבון.

סבון טבעי שיטה חמה
לאחר תקופת ההבשלה, עד שתמכרו או תשתמשו בסבונים שלכם, בטח תרצו לאחסן את הסבון הבשל כדי לשמור על הצבע וריח השמנים האתריים בסבון לאורך זמן רב יותר.

איך עושים את זה? מה היא הדרך הכי נכונה לשמור על הסבונים שלכם לאורך זמן?

קבלו כמה טיפים לאחסון הסבונים:

  1. השתמשו בקופסה סגורה עם פתחי אוורור, רצוי לאחסן את הסבונים בקופסה סגורה, אבל גם כזאת שמתאפשרת בה תחלופת אוויר, הגליצרין הטבעי שנוצר בסבון מושך אליו לחות, במידה והקופסה שלכם אטומה לגמרי ואין תחלופת אוויר טובה, הדבר יכול לגרום לסבון להעלות עובש, להתחמצן ולסבון לאבד את ריחו מהר מדי.

    ניתן לאחסן בקופסת קרטון או קופסת פלסטיק, במידה והם אטומים לגמרי, צרו מספר חורים לאפשר לאוויר להתחלף.

  2.  הכי מומלץ הוא לאחסן את אותו סוג סבון עם אותו סוג ריח יחד באותה קופסת אחסון, במידה ותערבבו סבונים עם ריחות שונים, חלק מהריחות, בעיקר הדומיננטיים ביניהם, יכולים להתערבב ולעבור לסבונים אחרים.

  3. לא מומלץ לעטוף את הסבונים מראש ולאחסן אותם בעיקר לא בעטיפה אטומה, במידה ואכן נשארו מעט עודפי מים בסבון שלא התאדו, זה יגרום לסבון שלכם להעלות עובש ולהתקלקל מהר מדי.

  4. שמרו בתוך הקופסה דף המפרט את פרטי הסבון : מתכון, תערובת השמנים האתריים שהוספתם לסבון, תאריך הכנת הסבון ותאריך האחסון. הפרטים המצורפים יאפשרו לכם לעשות מעקב אחר הסבונים שאחסנתם בקופסה הסגורה.

איפה המקום בו אתם מייבשים ומאחסנים את הסבונים שלכם?

 

 

 אולי יעניין אתכם לקרוא גם על:

הוספת פילינג לסבונים

מאמר על מחשבון הסבון

טיפים להכנת סבונים עם מלח


שתף את הפוסט


אין תגובות

השאר תגובה

שים לב, תגובות חייבות להיות מאושרות לפני שיפורסמו.