נפלאות שמן החוחובה

פורסם ע"י Sharona Rapaport בתאריך

יצאתי נפעמת מהסיור שהתקיים מטעם ארגון הסבונאים הישראלי במטעי החוחובה של חוחובה חצרים מהאימפריה שהם הקימו וגם מהשמן עצמו.

התאספנו בשעות הצהריים המוקדמות בגבעה שצופה על כל מטעי החוחובה שעוטפים בריאה ירוקה את קיבוץ חצרים, קיבלנו סקירה נרחבת ממנכ"ל חוחובה חצרים יזהר אילת על ההיסטוריה והגלגולים של הגידול החקלאי המופלא הזה. 

זרעי שמן חוחובה jojoba oil

סיור בחוחובה חצרים ארגון הסבונאים

יזהר סיפר לנו שחצרים הוא לא רק יצרן השמן הגדול בעולם, אלא גם המגדל הגדול ביותר בעולם של צמח החוחובה. חשוב לציין שכל המטעים מושקים בטפטפות תוצרת בית - שיטת השקיה שבקיבוץ מייחסים לה חלק גדול בהצלחת הגידול והיבול, שתפוקתו היא מהגבוהה בעולם ביחס למתחרים.

בחצרים נשתלו עד כה כ־10,000 דונם של שיחי חוחובה מאז 1990.

חצרים מספק כיום כ־40% מהתצרוכת העולמית של שמן החוחובהבין לקוחותיו אסתי לאודר, לוריאל פריז, ג'ונסון אנד ג'ונסון, אהבה ים המלח ועוד 

בהמשך סיירנו בין המטעים וקיבלנו הסברים נוספים בהקשר לאופן גידולו היחודי.

צמח החוחובה הינו צמח מדברי  ומקורו ממקסיקו, הוא צורך מעט מאד מים באופן יחסי לגידולים אחרים והם ומושקים ע"י מים "מושבים", כל שדות החוחובה של קיבוץ חצרים מושקים במי קולחין שעברו טיהור ונעשה שימוש חוזר במים. 

בחוחובה ישראל פתחו שיטת גידול ייחודיות, הקימו מפעל הפקת שמן חדשני ותהליך איסוף מכני ייחודי ובשנים האחרונות עברו לשיטת גידול אורגנית. 

לאחר מכן נסענו למשרדי החברה וגם למפעל בו ערכנו סיור והסבר על תהליך אחסון והפקת השמן, היה מרתק לראות את פיתוח הטכנולוגיה והמפעל שעובד כמעט ללא מגע ידי אדם.

חוחובה ישראל חצרים

חוחובה ישראל חצרים 

מפעל שמן חוחובה חצרים

לאחר הסיור קיבלנו הרצאה מפורטת מאנה מנהלת הפיתוח על התכונות המדהימות של השמן

שממש כדאי לכם להכיר:

  • שמן החוחובה בעצם אינו שמן אלא שעווה נוזלית שמתמצקת בטמפרטורה של 7 מעלות
  • שמן החוחובה זהה בהרכבו המולקולרי כמעט במאה אחוז ל"סבום" (שכבת ההגנה הראשונה של העור). תכונה מולקולרית זו מעניקה לשמן את ההתאמה הגבוהה ביותר לעור, השמן נספג בקלות ובמהירות מבלי להשאיר תחושת שמנוניות על העור. 
  • יכולת החדירה העמוקה של השמן מעניקה לו יכולת להחדיר יחד איתו רכיבים פעילים נוספים, לכן מומלץ לשלב בשמן חומרים מועילים לעור כמו שמנים אתריים, למעשה, שמן החוחובה הוא "מכפיל כח" לכל מוצר קוסמטי!
  • הוא יכול לשמש להורדת איפור, למריחה על שיער, הקלה בעור מגורה ולעיסוי ולמריחה על הפנים
  • שמן חוחובה אינו קומודי ולכן מתאים לשימוש ישירות על עור הפנים כפי שהוא
  • לשמן החוחובה ריכוז גבוה של ויטמין E  ואומגה 9 . רכיבים אלו חיוניים לשמירה והתחדשות של העור.
  • לשמן החוחובה תכונה ייחודית של שימור עצמי לאורך זמן, התוקף של השמן הינו 3 שנים ואינו צריך תנאים מיוחדים לשימור.

לאחר הסיור נסענו לחנות המפעל בה מוכרים מוצרי קוסמטיקה שעשויים משמן חוחובה, קרמים, סרומים, שמנים לזקן וכמובן סבונים.  כמובן שהתחדשנו במלאי מהשמן הנפלא הזה

חנות מפעל קוסמטיקה שמן חוחובה סבון

לאחר שמנינו את כל היתרונות המדהימים שיש לשמן החוחובה, בואו נוסיף אותו לסבון!
הכנתי לכם כמה המלצות לשימוש החוחבה בסבון:

  • לא מומלץ להוסיף יותר מ 10% שמן חוחובה בסבון מאחר וכמות גדולה ממנו תגרום לסבון שלכם להיות רך מדי.
  • שימו לב שהוספת שמן חוחובה יכולה להאיץ טרייס, לכן כדאי לעבוד בטמפ. נמוכות מעט מהרגיל, בסביבות ה 33 מעלות.
  • רצוי להשתמש בסוג הטבעי והלא מעובד מאחר ויש בו כמות גבוהה של אנטיאוקסידנטים וויטמינים.
  • אם אתם מכינים סבון בשיטה החמה הוסיפו את שמן החוחובה כ sf  וכך תוכלו להנות יותר מהתכונות הנפלאות של השמן.
  • הוספת שמן חוחובה לסבון מתאימה לכל סוגי העור ובעיקר מתאימה להוספה לסבוני גילוח וסבוני פנים.  

את שמן החוחובה ניתן לרכוש ישירות באתר של חוחובה חצרים או באתר של סגלגל


שתף את הפוסט



← הפוסט הקודם הפוסט הבא →


אין תגובות

השאר תגובה