תשרית שמן עם פרחי קלנדולה

במשך מאות שנים, שימש צמח הקלנדולה, ציפורן החתול בשמו העברי, כצמח קולינרי מרפא וקסום.

צמח הקלנדולה מכיל כמויות גבוהות של נוגדי חמצון והוא משמש בדרך כלל לטיפול מקומי, כלומר, למריחה על העור.
צמח זה הוכח מבחינה מדעית ביכולתו להאיץ תהליך ריפוי של פצעים, באמצעות הגברת זרימת הדם והחמצן לאזור הפגוע, ובכך מסייע לגוף לגדל רקמות חדשות. 
סבון המכיל קלנדולה מסייע להרגעת העור ולהקלה במקרים של עור מגורה ואדמומי. 
השימוש בסבון קלנדולה תורם לניקוי עדין אך יסודי של העור והוא אידאלי במקרים של עור עדין.

אז למה להשרות?
אי אפשר להפיק מצמח הקלנדולה שמן, בהשריה החומרים הפעילים של הצמח מתמוססים ועוברים לשמן, כך מקבלים שמן שיש בו את כל תכונות הצמח וניתן לנצל את זה ליצירת סבון
לקבלת התוצאות הטובות ביותר להשתמש באיכות טובה עשבי תיבול מיובשים כפי שהם לא יתרום לקלקול יהיה לך מוצר מתמשך יותר.


קלנדולה מיובשת

טיפים להשריה מוצלחת:

  • השתמשו תמיד בצנצנות נקיות ומעוקרות ובמכסים מותאמים והדוקים.
  • שימוש בבקבוקי זכוכית אטומים או בצבעים כהים יוסיפו לחיי המדף של השמן, כמו כן הוספת כמה טיפות של שמן ויטמין E עשוי לסייע בשמירה על השמן.
  • מומלץ להשתמש בשמן זית הוא מאחר והוא עמיד במידה גבוהה לחמצון והתעפשות.
  • ניתן להשתשמש בשמנים אחרים כמו קוקוס, זרעי ענבים, שקדים, זרעי חמניה.
  • הדביקו תווית על הצנצנות והבקבוקים תאריכים ומרכיבים מדוייקים.

החומרים דרושים:

  • קלנדולה מיובשת באיכות טובה
  • שמן
  • בד גזה טבעי או חיתול בד
  • צנצנת זכוכית נקייה מעוקרת ויבשה עם מכסה אטום
  • תוויות
  • שמן ויטמין E (אופציונלי)
  • שמש או אזור חם באופן עקבי

השיטה הזאת היא עממית כלומר אנחנו הולכים להעריך את הכמויות.
אם בכל זאת יותר נוח לכם עם כמויות מדוייקות, היחס הוא כ 1 גרם של קלנדולה מיובשת ו10 גרם של שמן.

שמן תשרית קלנדולה בשמן זית או שמן שקדים
קלנדולה מושרת בשמן

איך מכינים תשרית?

ממש בקלות!

חשוב לזכור שאין להכניס מים לתהליך באמצעות צנצנת רטובה או כפית רטובה לערבוב.

  • עקרו את הצנצנת שטפו אותה היטב בסבון ובמים, מלאו אותה במים רותחים והניחו ל־10 דקות. שפכו את המים והניחו לצנצנת להתייבש ולהתקרר לטמפרטורת החדר.
  • מלאו את הצנצנת כמחצית בקלנדולה מיובשת וכסו לחלוטין עם שמן על פי בחירתכם.
    קחו כף או מקלות אכילה ובחשו בעדינות את התערובת כדי לוודא כי כל הצמח מכוסה היטב בשמן.
  • לפני ששמים את המכסה, מכסים את החלק העליון של הצנצנת עם ריבוע קטן של גזה טבעית ואז הבריגו את המכסה. בד הגזה ימנע מכימיקלים מזיקים שעשויים להיות בציפוי הפנימי של המכסה לזהם את השמן.

חום הוא מה שעוזר להשריית השמן, לכן מקמו את הצנצנת במקום חמים אבל לא ישירות באור השמש, אלא אם אתם משתמשים בצנצנת כהה.
גלגלו את הצנצנת קדימה ואחורה כדי לוודא כי הצמח רווי היטב בשמן.

השאירו את השמן מושרה במשך 4-6 שבועות. הקפידו לבדוק כל כמה ימים ולתת לשמן ערבוב עדין, זה עוזר לשחרר את תכונות הצמחים ושומר על הכל מכוסה היטב.

לאחר שישה שבועות השמן יהיה מוכן לשימוש:
הניחו חיתול בד או בד גזה בתוך קערה גדולה, צקו את התוכן מן הצנצנת שלך לתוך הבד. אספו את קצוות של הבד יחד וסחטו את השמן הנותר מן ההקלנדולה לתוך הקערה.
צקו את השמן לתוך בקבוקים מוכנים או צנצנות והוסיפו כמה טיפות של שמן ויטמין E.

שמרו את השמן במקום קריר וחשוך. תוקף רוב השמנים המושרים הוא שנה.

בדקו את השמן לפני השימוש, אם יש לו ריח מעופש, אל תשתמשו בו.

ניתן להשרות שמנים בצמחים נוספים כמו : מרווה, קמומיל, לבנדר, סרפד ורוזמרין.

 

סבון עם שמן מושרה קלנדולה צלמה: סיגל לנדהיים

איך משתמשים בשמן בהכנת סבון?

כדי לחשב כמה שמן מושרה להשתמש במתכון הסבון, כל מה שצריך לעשות הוא להחליף חלק מהשמן בשמן המושרה. לדוגמה ויש לכם במתכון 100 גרם שמן זית ואת התשרית שלכם הכנתם עם שמן זית, החליפו את כל שמן הזית או חלק ממנו בשמן התשרית.

אם אתם עדיין לא מכינים סבונים, ניתן להשתמש בשמן המושרה כמו שהוא או כחלק ממשחה להרגעת עור מגורה ויבש.

 

אין תגובות